Оставят в ареста крадец на фирмена каса
Оставят в ареста крадец на фирмена каса / Sofia Photo Agency

44-годишният Красимир Р. Кр. остава в ареста, реши Добричкият окръжен съд в потвърждение на наложената от Районен съд мярка за неотклонение. Той е обвиняем за обир на метална каса със 760 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини. Престъплението е извършено между 19 часа на 22 юни и 23.50 ч. на 23 юни т.г.. в Добрич. Касата е отнета от офис на фирма в центъра на града, като с техническо средство е разрушена здрава преграда, служеща за защита на имота, съобщават от съда.

Адвокатът на Красимир Кр. обжалва с аргумент, че престъплението е извършено от друго лице, на което подсъдимият е предоставил да ползва автомобила си. Добричкият окръжен съд прецени, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Красимир Кр. е автор на деянието. Той има минали осъждания и множеството неприключени досъдебни производства, които мотивират съдебния състав да приеме, че има трайно изградени престъпни навици и поведение.

Kрасимир Кр. има средно образование, не е женен, работи,осъждан е 13 пъти. Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно.