Организация ЕДНО провежда протест в Добрич
Организация ЕДНО провежда протест в Добрич / netinfo

Организацията за обществена самозащита - ЕДНО протестира срещу отварянето на магазин за движими вещи от частния съдебен изпълнител Слави Сербезов в Добрич. Председателят на сдружението Светлозар Николов ще даде пресконференция с мотивите за протеста в 11.00 часа в хотел "България".

Гражданската организация е национална и от една година се бори срещу монополистите, мобилните оператори и политиката на банките спрямо техните кредитополучатели. Събрала над 100 000 подписа и е организирала 16 протеста.

ЕДНО е сезирала Върховна Касационна Прокуратура за упражняване на насилие, заплаха от страна на банките срещу свои клиенти, в резултат на което е образувана проверка на три банки. Подала е сигнал и в Комисията за защита на конкуренцията за наличието на картелно споразумение за високите лихви между шест от водещите банки в страната.

Сред последните акции на сдружението е жива верига срещу извеждането на семейство на улицата посред зима, заради дългове. На 11 декември т.г. ЕДНО проведе национален протест в София срещу безобразията на банките, в който се поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров. Организира се палатков лагер до БНБ, който стоя една седмица.