Проиграха пожар в Силистра
Проиграха пожар в Силистра / netinfo
130 работнички бяха евакуирани след избухнал „пожар“ в шивашка фирма в Силистра. Това се случи съгласно план за пожаро-тактическо занятие, което бе проведено днес от служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Според главен инспектор Владимир Радоев - началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ и ръководител на занятието, целта е на практика да бъде проверена готовността на ръководството и персонала на фирмата за адекватна реакция в случай на пожар.

Тренировката е започнала в 10.01 часа, когато е получено съобщение за възникнал пожар в цех на втория етаж в девететажната сграда. Под ръководството на управителя е организирано уведомяването на персонала и съгласно евакуационния план 130-те работнички са били изведени своевременно през двата евакуационни изхода на сградата. Екип на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, пристигнал незабавно на адреса с два противопожарни автомобила, е успял за кратко време да локализира и ликвидира възникналия „пожар“.

Пожаро-тактическите занятия са форма да се проконтролира и ефективността на изпълнение на функционалните задължения на пожарникарите, уточни главен инспектор Радоев. Съгласно учебните планове на районните противопожарни служби, до края на годината предстоят няколко учебни тренировки в обществени сгради и учебни заведения. 

пожарникари Силистра
netinfo