/ Дарик Враца архив
Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Силистра излъчи огнеборците, които ще я представят на националния конкурс „Пожарникар на годината”.

В направлението „Пожарогасителна и спасителна дейност” областен победител е младши експерт Пламен Стоянов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН-Дулово.  Той работи в системата на МВР от 9 години.

Заслужил е номинацията с участието си в ликвидирането на 35 пожара, провеждането на 3 спасителни операции и 14 пожаро-тактически занятия, както и с показани отлични резултати в текущите изпити на пожарникарския състав.

Ивайло Владев, инспектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в РСПБЗН-Тутракан, оглавява класирането в направлението „Контролна дейност”. За 13-годишния си стаж като огнеборец той е преминал на различни нива и длъжности в районната служба.

Отличен е не само за постигнати високи резултати в пряката професионална дейност, но и заради активната си работа с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Със заповед на директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Румен Мъров двамата огнеборци са наградени с „Писмена похвала”. Те ще представят дирекцията на национално ниво в конкурса „Пожарникар на годината”, който ще се проведе в столицата за 23-ти пореден път.