Обучение на служители от районните съдилища в Добрички съдебен окръг
Обучение на служители от районните съдилища в Добрички съдебен окръг / netinfo

Около 50 служители на петте районни съдилища в Добрички съдебен окръг се обучават днес и утре за работа със софтуерния продукт „Съдебно-административна система – съдебно деловодство”, съобщават от пресслужбата на Добричкият окръжен съд.

Обучението се осъществява от служител на „Информационно обслужване” АД – клон Варна, които са автори на компютърната програма. Екипи на фирмата ще оказват конкретна помощ при неговото усвояване и на работните места на съдебните служители.

Въвеждането на програмата ще се осъществи на два етапа, като през 2009 г. се включат нови елементи. Чрез тях ще се реализира връзка и електронен обмен на данни между петте първоинстанционни и въззивния съд в Добрич.

Програмата, с която Окръжен съд – Добрич, работи от 2 000 година, бе внедрена в администрациите на първоинстанционните съдилища от 1 септември. Системата поддържа електронна папка за всяко конкретно дело. Това спомага за по-ефективно управление на делата и улеснява предоставянето на информация на адвокатите и заинтересованите страни.