/ Дарик Добрич
Общото събрание на акционерите на МБАЛ-Добрич АД избра днес за нов изпълнителен директор на здравното заведение д-р Светозар Байчев. Гинекологът е избран с квалифицирано мнозинство, научи Дарик.

Извършена е промяна в състава на Съвета на директорите. В него влизат представителката на министерството Венда Зидарова, която е председател на борда, д-р Димитър Мартинов - зам.-председател, и д-р Светозар Байчев.

Определен е и мандатът на новия Съвет и възнаграждението на членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението.

МБАЛ-Добрич с нов изпълнителен директор, хирурзите - с колективна оставка

В средата на февруари стана известно, че ще има нов изпълнителен директор на добричката болница – акушер-гинекологът д-р Светозар Байчев. Той поема поста, след като през последните три години шеф на здравното заведение бе д-р Трифон Йорданов.

Д-р Трифон Йорданов: Няма да се допусне закриване на отделението по хирургия

Д-р Байчев каза за Дарик, че до десетина дни ще бъде вписан като изпълнителен директор на болницата в Агенцията по вписвания.

Д-р Трифон Йорданов заяви неотдавна пред Дарик, че смята, че е сменен, защото имал идея за определени структурни промени в болницата. На въпрос дали има политически мотиви за отстраняването му, той заяви, че няма доказателства за такова нещо.