Областният благодари за подкрепата и съпричастността от цялата страна
Областният благодари за подкрепата и съпричастността от цялата страна / netinfo

Областният управител Недко Марчев изказа благодарност на Областния управител на Хасково Кадир Исов за полученото днес дарение от дезинфектанти, почистващи препарати и минерална вода за пострадалите от наводнението добричлии, съобщиха от областната управа. Дарението е на обща стойност над 5000 лева. Чрез БЧК и община Добрич ще се направи разпределение на материалите.

В кампанията са се включили десетки дарители от Хасковска област - фирми, НПО, народни представители, служители на Областната администрация.

„Хората в Хасково най-добре познават силата на водната стихия и болката, която може тя да причини” - коментира Недко Марчев и припомня трагедията в с. Бисер през февруари 2012 г., когато 10 души станаха жертва на няколкометровата вълна, заляла селото.

„В тези тежки моменти, които преживяхме от 19 юни насам, решаващи бяха добрата организация, своевременната реакция от страна на държавната власт, добрата координация с общините, отговорното отношение и обединяването на усилията на всички хора, институции и ведомства, които помогнаха, и продължават да работят, за бързото преодоляване на последиците от природната стихия", допълва Областният управител.

Той изказва благодарност и на своите колеги - областните управители от страната, на Посланика на Чешката Република Н.Пр. Павел Вацек, на Генералния консул на Р Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, на Адвокатския съвет в Република България, кметове на общини, на всички, които изразиха надежда за пълно възстановяване на пострадалите, за бързо преодоляване на последствията и постепенно възвръщане към нормалния ритъм на живот в област Добрич.