Новите управници в Генерал Тошево встъпиха в длъжност
Новите управници в Генерал Тошево встъпиха в длъжност / Община Генерал Тошево

Новоизбраният кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, кметовете на населени места и новите общински съветници положиха клетва при официалното си встъпване в длъжност, съобщават от пресслужбата на общината.

Церемонията бе водена от областния управител д-р Маргарита Новоселска. Тя пожела на всички новоизбрани съветници и кметове отговорно, чрез трудолюбие и смели решения да работят за устойчивото развитие на община Генерал Тошево. Спазена бе и традицията, последният кмет Димитър Михайлов да връчи кметската огърлица – символ на местната власт, на избрания за първи мандат Валентин Димитров.

Новите управници в Генерал Тошево встъпиха в длъжност
netinfo

„Всички ние сме тук, защото вотът на жителите на община Генерал Тошево определи това. Тук сме, защото в предизборните си програми всеки един от нас предложи идеи за развитието на общината и те получиха съответната подкрепа. Днес, в качеството си на кмет на общината искам да заявя, че само заедно можем да бъдем отговорни за бъдещите успехи на Генерал Тошево и региона”, каза в залата новоизбраният кмет Валентин Димитров.

Новите управници в Генерал Тошево встъпиха в длъжност
netinfo

В обръщение към своите нови колеги той добави: „Клетвата ни днес е този съзнателен акт, който гарантира пред подкрепилите ни избиратели, че ние ще управляваме общината в името на обществения интерес и идните поколения. Вярвам, че всеки един от вас осъзнава каква голяма отговорност е това. Отчитайки резултатите от изборите за кмет и общински съветници, виждам, че повече от всякога ни е нужно обединение. Обединение не около партии или личности, а обединение около това градът ни да стане още по-хубаво място за живот и бизнес. Осъзнавам силата на тези думи и няма как аз и моят екип да не работим усърдно за това.”

По традиция първото заседание на новия Общински съвет се ръководеше от най-възрастния общински съветник – досегашният кмет Димитър Михайлов. Той беше  номиниран и за председател на местния парламент, но си направи самоотвод.

В надпреварата за председателското място се включиха Стелиян Стоянов от ЗНС и Ивайло Манушев от ГЕРБ. След тайно гласуване (9 срещу 8 гласа),  за председател бе избран Стелиян Стоянов.

Новите управници в Генерал Тошево встъпиха в длъжност
netinfo

В новия Общински съвет на Генерал Тошево БСП има 5 мандата, ГЕРБ – 4 , ЗНС – 3 , РБ – 3 и местна коалиция ГОТ –2 мандата.