Надежди, таланти, майстори продължава с концерт на Международното жури
Надежди, таланти, майстори продължава с концерт на Международното жури / Дарик Добрич

Едно от най-очакваните събития на фестивала "Надежди, таланти, майстори" ще се състои тази вечер. От 18.00 часа в зала "Добрич" започва концертът на  международното жури. Негов председател е  известният пианист и композитор Виктор Чучков -професор по "Камерна музика" в Държавната музикална академия. В състава на журито са включени още известни музиканти от България, Германия, Русия, САЩ.

- Александрина Милчева /България/ - мецосопран, световноизвестна певица, пяла като солистка на сцените на прочути оперни театри като: "Ла Скала", парижката "Гранд опера", "Ковънт Гардън" в Лондон, Виенската опера и други. Създателка на Международна оперна академия "Сакра", София.

- Проф. Ангел Станков /България/ - цигулар и диригент, професор в Държавна музикална академия "П. Владигеров", София.

- Проф. Георги Спасов /България/ - флейта, професор в Държавна музикална академия "П. Владигеров", София.

- Драгомир Ненов /България/ - оперно-симфоничен диригент, член на Съюза на българските композитори

- Проф. Йосиф Радионов /България/ - цигулка и виола. Ръководител катедра цигулка  и класическа китара в Държавна музикална академия "П. Владигеров", София

-Стефан Илиев /България/ - композитор и педагог, председател на Творчески фонд на Съюза на българските композитори, главен експерт в Министерство на културата.

- Проф.Тамара Поддубная /Русия /САЩ/ - пиано, професор в консерваториите в Портланд и Лонг Айлънд, САЩ.

- з. д. к. Татяна Горенкриг /Русия/ - старши преподавател и методолог по камерна музика в Музикален колеж към Държавната консерватория "Римски-Корсаков" в Санкт-Петербург, Русия.

- Проф. Томислав Байнов /Германия/ - пиано, професор в
Държавната музикална академия в Тросинген. Той е инициатор и президент на единствения в света "Международен конкурс за пиано за шест ръце". Основател и председател  на "Фондация за поощряване на клавирната музика за много ръце".

Освен челеновете на журито в концерта тази вечер ще се включат Български камерен оркестър-Добрич и смесен хор"Добруджански звуци".