Над 51 000 евро и злато е имало в една от разбитите касетки при обира в СИ Банк в Добрич
Над 51 000 евро и злато е имало в една от разбитите касетки при обира в СИ Банк в Добрич / Дарик Добрич

Над 51 000 евро, 682 лева и близо 1500 грама злато е имало в една от разбитите касетки при обира от гражданския трезор на клона на СИ Банк в Добрич. Парите са били собственост на фирма „Докс" ЕООД. Това обяви пред журналисти Любчо Александров Любчев, който е бил упълномощен от фирмата да работи с трезора.  По думите му съхранявано злато е било на двама негови познати.

Любчо Любчев настоява да получи обезщетение. Адвокатът му Юри Митев заяви, че банката има ангажимент да охранява, онова което е оставено в трезора, а ако тя не е в състояние да го охранява да погаси щетите, които са причинени.

Потърпевшият Любчо Любчев сподели още, че е ходил при врачка, която казала, че парите ще се намерят, че крадците са трима, а в обира е намесена жена и мъж с пагони.

Както Дарик вече съобщи обирът в гражданския трезор на банката беше извършен вчера рано сутринта. Крадците са проникнали през мазетата на блока, в който се помещава банковият офис. След инцидента от банката уведомиха, че няма откраднати кеш пари, а от гражданския трезор липсват две касетки.