/ iStock/Getty Images
"В настъпващата четвърта вълна на COVID-18 определени дейности в някои от отделенията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич ще бъдат преустановени, за да бъде пренасочен персонал към COVID сектора", съобЩИ директорът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

Увеличават леглата за болни в COVID сектора на МБАЛ-Добрич

По думите му след повече от година и половина борба с пандемията лекарите и медицинските сестри са изключително уморени и демотивирани и най-голямата болница в областта изпитва затруднения с осигуряването на специалисти.

Д-р Желязков апелира хората да се ваксинират, да спазват противоепидемичните мерки като избягват празненства с големи струпвания, тъй като заразата се предава много бързо. Болницата разполага с общо 50 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, включително и в интензивния сектор.

Удължават извънредната епидемична обстановка

"Средната възраст на хоспитализираните в лечебното заведение вече спада до около 50 години", посочва директорът. Лекарят коментира, че при делта варианта на заразата се наблюдава по-различна симптоматика.

Първите прояви са на дискомфорт - гадене и повръщане, и се преминава към стандартната картина на COVID-19 с пневмонии и съдови усложнения като тромбози. На този етап от епидемията болницата е осигурена с лекарства, консумативи и лични предпазни средства,допълва директорът на лечебното заведение.
БТА