/ netinfo
Музикантът и композитор Стоимен Стоянов - Nocktern ще гостува в Добрич на 19 октомври, от 19:00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Входът за концерта е свободен.
 

Nocktern е известен с експериментите си в сферата на нео-класиката, трип-хопа, джаза и електрониката. Музиката, която прави е силно повлияна от съвременните артисти на акустично-електронната сцена.
 
Камерният оркестър на Добрич получи награда "Златна лира"

Това е солов проект на Стоимен Стоянов, познат като електронен и нео-класически композитор и пианист както и като вокалист на хард кор/метъл групата Them Frequencies. Програмата за концерта е изцяло авторска и се състои от 4 творби за пиано, от които 3 са от последното издание, озаглавено Pieces of Lyla.
 

Останалата част е от 3 електро-акустични творби, в които използва различни аналогови синтезатори и пиано. Те са в синематичен ембиънт стил и са част от следващия албум, по който работи в момента.

Заглавието е NoStalgia. През годините има издадени 2 албума в разнородни стилове и различни колаборации и участия на сцена с имена като Иван Шопов, Теодосий Спасов, Джоана Сайз, Йозеф ван Висем,  Англе Симитчиев, 2 hennings, Орлин Стоянов, Kayo Dot, The Bedlam club и други.
 
Композитор е на театрална и филмова музика. В следващите месеци се очакват две издания - електроакустичен самостоятелен албум, като проява на 3- тото лице на Nocktern след нео-джаз трип-хоп дебютния албум No Sugar Added и  пиано соло късометражния албум Pieces of Lyla,  както и колаборация с американския соул/блус певец и композитор Алед Орду.