МС одобри средства за пострадалите училища във Варна и Добрич
МС одобри средства за пострадалите училища във Варна и Добрич / netinfo

С постановление на Министерски съвет се отпускат 465 055 лева от резерва за непредвидени и неотложни разходи за подобряване на материално техническата база в едно държавно и шест общински училища на територията на общините Варна и Добрич, засегнати от наводненията, съобщават от правителствената пресслужба.

Направената след бедствието проверка е констатирала необходимост от извършването на ремонтни дейности за осигуряването на нормален учебен процес.

Директорите на училищата ще изготвят програма, която да планира ремонтите за времето на лятната ваканция. МОН ще изисква отчет за предприетите действия и ще извърши проверка на място преди започване на новата учебна година.

Хуманитарната гимназия в Добрич ще получи част от тези средства. Искането на община Добрич е в рамките на над 120 хил.лв, за колкото бяха оценени нанесените щети, каза зам.-кметът Камелия Койчева. На 20 юни сградата на гимназията бе залята до първия етаж, котелното е извън строя, похабен е инвентар.

Все още не е ясно на каква сума възлизат щетите в детските градини с номера 23 и 24 и детска ясла №6. Там е направен оглед от застрахователите.