Менторската програма "Искам да бъда" търси доброволци
Менторската програма "Искам да бъда" търси доброволци / Дарик Добрич
Продължава Менторската програма „Искам да бъда“ към Социална чайна - Варна. Тя се провежда и в Добрич, като стартира преди почти една година. За този период са обхванати над 30 деца и младежи от 7 до 17 години от центровете за настаняване от семеен тип, съобщи за Дарик Александрина Илиева – координатор за Добрич и доброволец. 


 
Целта е младите хора да бъдат подпомогнати  да изградят ключови умения и ценностна система, за да бъдат по-подготвени за света извън домаЕжеседмично, група от доброволци провежда ателиета: Lego работилници, готварство, спорт и здравословен начин на живот, градинарство, а с младежите (15+) се работи фокусирано върху възможности за професионална реализация и изграждане на умения за представяне пред работодател.
 
В навечерието на новата учебна година програмата „Искам да бъда“ има нужда от подкрепата на още доброволци, както за досегашната работа, така и със седмична подкрепа за усвояването на учебен материал
 
Всеки, който смята, че би могъл и има желание да отдели няколко часа седмично, може да се включи в Програмата, апелират оттам.