„Мастъргърлс” поканени в шоупрограми в НДК
„Мастъргърлс” поканени в шоупрограми в НДК / netinfo
Добричкият квартет „Мастергърлс” е получил ангажименти за участия в шоупрограми в НДК, съобщиха днес момичетата на среща с кмета Детелина Николова.

Ученичките от СОУ”Климент Охридски” Гергана Коева, Кремена Димитрова, Валентина Димитрова и Мария Попова неотдавна успешно преминаха през първия кастинг за шоуто „Мюзик айдъл”.

Дамян Попов, Преслава Иванова и Мариета Кулева са другите добричлии, одобрени от журито в състав Йорданка Христова, Глория, Дони и Слави Трифонов.

„Четиримата музиканти от журито бяха силно впечатлени от таланта и вокалната техника на желаещите да участват в „Мюзик айдъл” от Добрич,” споделиха педагозите Милена Пеева и Стефка Василева. Общото мнение е било, че това са най-добрите кандидати до момента. „Те са уникални”, заявила фолкпевицата Глория за „Мастергърлс”.

Над 100 певци от цяла България ще се явят на втори кастинг за шоуто на 23, 24 и 25 февруари в София. От тях ще бъдат одобрени 40 души.

Община Добрич ще помогне за разходите за петдневния престой на добричката група в столицата, обеща Детелина Николова. За изявите си певците подготвят нов репертоар, в който ще бъдат включени италиански, испански, руски, индийски песни и кънтри мелодии.