Родители на деца с увреждания разпънаха палатков лагер в пореден протест срещу системата
Родители на деца с увреждания разпънаха палатков лагер в пореден протест срещу системата / Дарик Добрич
Протестиращите майки на деца с увреждания заплашиха премиера Борисов с искане за оставка на правителството, ако не намери начин да върне на поста подалия оставка социален министър Бисер Петков.

Борисов обяви: Бисер Петков остава социален министър
 
В писмо до държавните институции и медиите майките заявиха, че са крайно недоволни от оставката на единствения според тях работещ министър, и смятат, че тя е подадена под натиска на премиера на България, заради желанието му да съхрани фалшивия си имидж на най-добрия лидер пред Европа.

Родители на деца с увреждания с отчаян протест в призив да бъдат чути

Родителите на деца с увреждания продължават протестните си действия и днес, в палатковите лагери в София, Варна, Бургас, Русе и Добрич.
 
Оставката на министър Петков означава отказ на държавата да се занимава със семействата на деца с увреждания, заяви пред Дарик Боряна, една от майките, протестиращи в палатковия лагер зад Народното събрание.
 
Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие

Майките отново се обърнаха към българските депутати с призив да обърнат внимание на проблемите им, особено в този момент.

Майките на деца с увреждания, които от няколко години настояват за закон за личната помощ, са изумени от оставката на социалния министър Бисер Петков, дошла часове след като лично Петков се съгласил да обсъди с тях възможността този закон да е отделен от подготвяния нов закон за хората с увреждания.
 
Срещата била насрочена за днес следобед, като майките щели да участват в заседанието на работната група по законопроекта на министерството, в точката "Разни", разказа Боряна, майка на дете с увреждане. Според нея предложенията на майките не трябва да влизат в законопроекта на министерството, защото в него има много спорни текстове и приемането му може да отнеме години.

Бисер Петков е единственият представител на правителството, който е отишъл на крака в палатковия лагер на майките зад парламента, сподели със сълзи в очите Боряна. Тя тълкува оставката му така.
 
Боряна се обърна и към българските депутати, които по думите й се правят, че не виждат палатката на майките от няколко седмици.