лято слънце
лято слънце / ThinkStock/Getty Images
Лятото се завръща и в следващите дни ще се радваме на слънце и топло време.

В сряда ще е предимно слънчево. Над крайните източни райони преди обяд облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 32 градуса.
 
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятърът от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20 градуса, на 2000 м - около 14 градуса. По Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, но бързо ще се разкъса и намалее до слънчево време. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който ще отслабва. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В следващите дни времето ще бъде типично лятноДо края на седмицата ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишават, сочи средносрочната прогноза за времето, представена във вторник в Дарик кафе.

В четвъртък и петък след обяд ще се развие купеста облачност главно над източните и планинските райони, но вероятността за валежи е малка, твърдят синоптиците.

Затоплянето ще продължи и в събота максималните температури ще са между 30 и 35 градуса.  В края на седмицата те ще достигнат 32-37 градуса