домашно насилие
домашно насилие / ThinkStock/Getty Images
Концерт  под наслов "Заедно по-добри" на СНЦ "Женско сдружение "Екатерина Каравелова" и...приятели ще се състои в Силистра. Събитието се провежда в рамките на 16-дневна кампания, обвързана с противодействието срещу домашното насилие. Програмата на проявата е в две части - на открито -  в центъра на града, със съдействието на община Силистра, където  до 18.00 ч. желаещите ще могат да откупят с благотворителна цел ценни книги, подарени на организаторите. По същото време,  по атрактивен начин Виктория Денева и Жулияна Георгиева ще рисуват с къна върху детски лица и ръце, а Боян Иванов ще рисува картини. Благодарение на екипа на Миглена Георгиева, всеки желаещ ще може да си изработи собствена мандала (концентрична диаграма с духовно или ритуално значение), която според българската традиция осигурява енергийна защита, и още - гривна, бижу или картичка.

От 15.00 до 18.00 часа отново на пл. "Свобода" ще звучат изпълнения на гайда и акустична китара; ще има открит урок по зумба с екипа на Нели Йорданова, както и тайнствено огнено шоу.

Концертът „Заедно по- добри“ започва в 18:30 часа, в салона на община Силистра. В програмата са включени изпълнения на Музикална школа "Великов" и ЦМИ "Мегатон", балетите „Б2” и "Аксел", триото Антонио Минев - гайда, Борислав Лазаров - гайда, и Арександър Малчев - тъпан, възпитаници на Чавдар Тодоров и Ансамбъл "Ритъм" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий" Силистра. 

Приходите от поканите ще се използват за закупуване на дрехи и вещи от първа необходимост за децата от Кризисен център Силистра - услуга, осъществявана от екип на Женско сдружение "Екатерина Каравелова".