Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Извънредно заседание на Общинския съвет на Добрич ще се състои днес. В дневния ред на сесията има четири точки. Съветниците ще разгледат предложение за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ от 2,9 млн. лева от Министерството на околната среда и водите чрез ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/. Средствата са необходими за реализация на първия етап от изграждането на битова канализация на квартал Рилци.

Изграждат битова канализация в квартал „Рилци“

От МРРБ пък се искат 135 хиляди лева за изработване на инвестиционен проект за реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа в квартала.

На сесията ще бъде дискутирано и предложението общината да вземе краткосрочен банков кредит от 1,2 млн. лева.  Заемът се налага заради недостиг на средства, възникнал при временен касов разрив по бюджета на общината. В докладната за сесията е обяснено, че този временен разрив се дължи на изплащането на задълженията по наложената финансова санкция за депото в Стожер, а не на влошени други финансови показатели.

На заседанието ще бъде обсъдено формирането на паралелки в общински училища с по-малък брой ученици от допустимия. Такива предложения са постъпили от директорите на СУ „Любен Каравелов“, ОУ „Хан Аспарух“, ОУ „Стефан Караджа“ и ОУ „Христо Смирненски“.