Изровиха скелет на жена край Батово
Изровиха скелет на жена край Батово / netinfo

Скелет на жена е намерен заровен в гората между селата Одърци и Батово край Добрич, научи ДАРИК. По непотвърдена информация това е една от безследно изчезналите в областта през 90-те години. За случаите се заговори отново, когато в началото на тази година полицията възобнови работа по 17 от тях.

Скелетът е намерен на 25 октомври. С него са били открити ботуши и яке. Според местни хора това е изчезнала преди 13 години жена. Селяни разказаха, че в четвъртък през Батово са минали много полицейски коли.

ДАРИК научи още, че жената, изровена преди два дни, е била удушена.

Запознати със случаите на безследно изчезнали добруджанци припомниха, че преди 13 години за последен път е била видяна адвокатката Димитринка Желева, тогава 43-годишна.

В началота на тази седмица на брифинг в Балчик министър Румен Петков обеща, че по случаите ще има разкрития съвсем скоро. Очаква се това да стане през следващата седмица.

24 са случаите на безследно изчезнали хора от Добричко от 1993 година насам. По 17 от тях работата на полицията бе възобновена след многократни настоявания на близките на изчезналите.