Изправят пред съда 44-годишен добричлия за жестоко убийство
Изправят пред съда 44-годишен добричлия за жестоко убийство / Дарик, архив

Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишния добричлия Желязко Желязков, който уби по особено мъчителен начин съгражданина си Левент Дж.

На 28 февруари 2015 год. обвиняемият Желязков поканил своя познат Илия Илиев да се видят и да се почерпят във фургон на битака в Добрич. Около 18 часа минал Левент Дж., който се познавал с Желязков от детските години. Обвиняемият го поканил да се присъедини към компанията.

Малко по-късно Желязков изпратил Левент да купи водка, като двамата с Илиев му дали общо 10 лева. Скоро след това Левент се върнал с празни ръце и обяснил, че бил ограбен и затова не купил водка. Илиев започнал да го удря с метална тръба. Левент паднал на земята, а от десетината удара с металния прът получил травми по ръцете, главата и краката.

Тогава обвиняемият Желязков станал от масата и стъпил с цялата си тежест върху гръдния кош на падналия Левент два пъти. Пострадалият започнал да хърка, а от заключението на тройната съдебномедицинската експертиза по делото става ясно, че смъртта на 44-годишния Левент Дж. е причинена от механична асфикция и аспирация на кръв в белите дробове. Илиев и Желязков продължи да пият, въпреки че пострадалият лежал на пода във фургона и не дишал.

Междувременно тялото на Левент било забелязано от свидетел по делото. Притеснен за състоянието на мъжа, той сигнализирал няколко часа по-късно на спешния телефон 112. Пристигналата оперативно-следствена група установила смъртта на Левент Дж.

 

В хода на досъдебното производство обвиняемият Желязков обяснил, че действал спонтанно, тъй като Левент два пъти му обсебвал парите за алкохол. Предстои насрочване на делото за разглеждане в Добричкия окръжен съд.