Издават Йовков на шест езика
Издават Йовков на шест езика / netinfo

Сборник с избрани разкази на Йовков излиза на шест езика, съобщават от курорт "Албена". Вълшебният свят на Йордан Йовков възкръсва благодарение на инициативата на "Албена" АД, "Албена Инвест Холдинг" АД и издателство "Захарий Стоянов".

Името на многоезичното издание "Албена"
не е избрано случайно. В предговора акад. Антон Дончев пише: "Малцина знаят, че авторът го е създал, като е разместил два звука – от Аблена, името, което е чул, той го превърнал в Албена. Днес, почти сто години след първата и единствената Албена, десетки хиляди жени се наричат с името на  любимата сътворена дъщеря на писателя. Тя е възхвала на необяснимата и могъща сила на красотата, на човешкия копнеж за духовна чистота".

Книгата предлага най-доброто от "Песента на колелетата", "Старопланински легенди" и "Вечери в Антимовския хан". Преводите са дело на най-добрите преводачи – в чужбина и у нас, които са се докосвали до вълшебния свят на белетриста.

Книгата излиза на български, румънски, английски, френски, немски и руски език.

Изданието ще бъде представено в курорт "Албена" от 10.00 часа. На срещата ще присъстват Антон Дончев, директорът на издателство "Захари Стоянов" Иван Гранитски, изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев.