Има затворени участъци по пътищата в Добричка област
Има затворени участъци по пътищата в Добричка област / Дарик Добрич

По-голяма част от третокласната пътна мрежа в областта вече е отворена за движение, съобщават от Областно пътно управление - Добрич. Настилките са заснежени.
22 машини на пътноподдържащата фирма работят по почистване и разширяване на пътните платна. Повече от 25 направления от републиканската мрежа са отворени за движение, след като вчера заради снегонавявания се наложи затваряне на пътищата.

Все още се запазва ограничението за движение в участъците: Балик-Житница-Добрич, Българево-Камен бряг-Шабла, Ген.Тошево-Росица, Добрич-Методиево-Преселенци-Сърнено, Добрич-Победа-Методиево, Ген.Тошево-Каварна, Балик-Пчелник-Добрич. По всички тези направления се работи активно за пълното отваряне на пътищата за движение, уверяват от Пътното.

Eлектроснабдяването на територията на областта е нормално, съобщават от Областния съвет за сигурност. Без вода е село Проф. Златарски, община Тервел. Селата Ловчанци, Миладиновци, Врачанци и Малка Смолница в Добричка община остават с намалено водоподаване. Причината е повреда в помпена станция Долина.

Актуална информация за зимната обстановка можете да получавате на сайта на Областна администрация.