/ Вера Пенева
Добричката художничка Вера Пенева открива дванадесетата си самостоятелна  изложба на 19 април, от 19:00 часа в Проджект Лаб в София. 

Българската асоциация на независимите художници и аниматори се представя в Добрич

Събитието е част от кампанията „Изкуство с кауза” в подкрепа на деца с увреждания. Изложбата ще открие изкуствоведът Румена Калчева, а специален гост на събитието ще бъде джаз примата Камелия Тодорова.

Показват в изложба 100-годишната история на футбола в Добрич

Вера Пенева ще покаже 40 творби - колаж, живопис и пластика.  

Живи, цветни, светли - творбите на Вера Пенева носят чувства и преживявания, сякаш от един друг свят - много по-добър, винаги добър. Свят, в който всеки и всичко има своето уникално място и едновременно с това прелива и се слива с всичко наоколо, създавайки нещо по-голямо и значимо от сбора на отделните му части... А същевременно сред образите са вплетени нишки, въжета...

Сякаш самият живот! Пътят, който те поема от едно място и те отвежда на съвсем друго, до самия край - за да откриеш, че неусетно и ти си станал различен - много, много по-добър... 

 
Вера Пенева е член на Съюза на българските художници, на Дружеството на художниците-Добрич, и е творчески директор на рекламно Студио ПАСТЕЛ. Нейни творби могат да бъдат открити в обществени и частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Словакия, Германия, Швейцария, Русия, САЩ, Турция, Грузия, Испания, Румъния, България.