Една година условно за балчиклийка, причинила в катастрофа смъртта на мъжа си
Една година условно за балчиклийка, причинила в катастрофа смъртта на мъжа си / netinfo

Добричкият окръжен съд одобри постигнатото с прокуратурата споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу 59-годишната Анка Михалева от Балчик. Тя е обвинена, че на 19 март 2008 година при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф” по пътя Балчик – Добрич, нарушавайки правилата за движение е предизвикала катастрофа и е причинила смъртта на 63-годишния си съпруг.

Добричкият окръжен съд й наложи днес наказание от 1 година условно „лишаване от свобода” при 3 години изпитателен срок. Тя е лишена от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година и 3 месеца.

По делото е изяснено, че тя е изгубила контрол върху автомобила и е напуснала пътното платно в дясно по посоката на движение, след което се е блъснала в крайпътно дърво. Спътникът й почива по пътя за болницата от кръвоизлива, получен от причинените му травми.

Назначената по делото автотехническа експертиза е установила, че подсъдимата е можела да избегне произшествието, ако своевременно е предприела спиране на „Фолксвагена”. Според заключението на химическата експертиза Михалева не е употребила алкохол. Определението на Добричкия окръжен съд за решаване на делото в досъдебното производство не подлежи на обжалване.