Двореца, Балчик
Двореца, Балчик / netinfo
ДКИ – Културен център Двореца ще посрещне туристите през предстоящия летен сезон с обновени сгради и нови услуги. Ремонтирана е фасадата на вила Принц Николай, пострадала през зимния сезон. Тя е любимо място на румънските и руски туристи. В момента се прави ремонт на читалнята на първия етаж във вила Тихото гнездо. Всички вили са подготвени за летния сезон, посочи директорът на центъра Жени Михайлова.

Сред новостите, които ще са в полза на посетителите на Двореца, е апликация за смарт устройства, която вече се тества и от следващия месец ще бъде действаща. Приложението ще дава подробна информация за мястото, околностите и близките дестинации. „Въведените миналата година електронни екскурзоводи вече стават популярни. Работят и трите робота за хора с увреждания, които помагат да има достъпност до всички кътчета на комплекса. Всички вили вече са климатизирани, интернет покритие има на цялата територия на Двореца. Вече имаме и камери за пълно видеонаблюдение”, каза още Михайлова.

За поредна година в Двореца в края на лятото ще се състои едно от най-престижните събития там – това е "Балчик мюзик кампус", в който си дават среща известни преподаватели и талантливи студенти.  Форумът ще се състои от 1 до 10 септември. Следващите му издания са обезпечени със сключения наскоро 5-годишен договор между Културния център и швейцарското сдружение "Култура край границата".

И тази година КЦ „Двореца” ще представи музикални спектакли на Варненската опера и балет. Три  вече са договорени, за четвърти вървят преговори. Ценителите ще видят и чуят  популярни арии с гост-солисти от различни държави, мюзикъла „Котките”, балета „Лебедово езеро” със солисти от „Болшой театър”.