Два оркестъра, хор и солисти ще изпълнят Бохемска рапсодия в центъра на Добрич
Два оркестъра, хор и солисти ще изпълнят Бохемска рапсодия в центъра на Добрич / netinfo
Най-големите хитове на група „Куин”, аранжирани за изпълнение от оркестър, хор и солисти, ще звучат на площад „Свобода” в Добрич на празника на града 25 септември. В грандиозния спектакъл, наречен „Бохемска рапсодия” - една от култовите композиции на „Куин”, ще се включат около 100 изпълнители. На сцената ще бъдат едновременно музикантите от Български камерен оркестър – Добрич, хор от Пловдив, добричкия Духов оркестър, оперната певица Елена Павлова, Теодор Койчинов от „Мюзик айдъл” и Марин Йончев от „Стар Академи”.

В традиционния концерт „Здравей, Добрич” ще участват още ПФА”Добруджа” със солистка Калинка Вълчева, вокален квартет „Гласове” – София, Йорданка Христова, „Дийп зоун” и Йоана. Концертът ще започне в 19.00 часа.

Добруджанско хоро ще е другата атракция в празничния ден. То ще се извие на площада в обедните часове. Изпълнителите от 6 фолклорни ансамбъла от Добрич ще се хванат на гигантско хоро, като се очаква в танца да се включат над 500 души.

Традиционно на празника на града ще има дефиле на лауреатите на мажоретния конкурс "Златен помпон" и празничен базар на книги и картини.