Духова формация - Добрич ще работи за възраждане на Детската школа
Духова формация - Добрич ще работи за възраждане на Детската школа / netinfo
Сдружение „Духова формация Добрич” ще работи за възраждане на детската духова школа в града. Това обяви на пресконференция председателят на сдружението Росица Бояджиева.

Детската школа е закрита през 90-та година и вече се чувства липсата на млади кадри за професионалния Духов оркестър на Добрич, посочи диригентът Стоян Монов, който също е член на сдружението. За възраждането на детската школа обаче е нужно сериозно финансиране, тъй като цената само на един инструмент е от порядъка на 2 хил. евро, обясни Монов и допълни, че средства биха могли да се търсят по различни програми.

Духова формация Добрич вече е реализирала един проект, посветен на 45-годишнината на Духовия оркестър в града. Организиран е конкурс за есе и рисунка на тема „Духовата музика в моя духовен свят – с думи или с боички искам да разкажа на всички”. В инициативата са се включили 155 деца от 6 общински училища. Проектът е финансиран от община Добрич по програмата за подкрепа на граждански инициативи в полза на местната общност.

Думите на Росица Бояджиева и Стоян Монов можете да чуете в прикачения файл.