ДПС - Добрич твърдо зад Ахмед Доган, няма отлив на членове
ДПС - Добрич твърдо зад Ахмед Доган, няма отлив на членове / Дарик Добрич

В добричката областна организация на ДПС няма отлив на кадри, нито трусовена местно ниво, породени от изключването на Лютви Местан от партията. Това заяви пред Дарик областният лидер на ДПС д-р Ердинч Хаджиев. Той припомни, че през годините е имало  много опити ДПС да бъде разцепено както отвътре, така и отвън. „Те никога не са успявали, сигурен съм, че и сега няма да успеят” – категоричен бе д-р Хаджиев.

Според него още в края на миналата година лично почетният председател на ДПС Ахмед Доган е намекнал, че се пренебрегва колективното начало в партията. „Това беше като жълт картон за ръководството, най-вече за неговия председател Лютви Местан. Не знам дали той не е разчел този знак, въпреки че беше заявен доста директно, по –скоро не се е съобразил с него” – коментира Ердинч Хаджиев.

Той посочи какви според него са допуснатите от Лютви Местан грешки в партийното управление: „ДПС е един жив организъм като структура и партия. Този организъм пулсира и живее с проблемите на обществото. Когато ръководството не се съобразява с процесите, които се развиват в самата партия, понякога се появяват противоречия. Едно от тези противоречия е когато г-н Лютви Местан обяви, че резултатите от евроизборите ще предопределят бъдещето на коалицията, която имахме с БСП. Това беше една от грешните стъпки на Местан. Ние сами абдикирахме от властта, а една сериозна партия не прави това. Тогава имаше брожение в организацията, питахме се защо стана така, че самоволно напуснахме властта. Друга грешка е пренебрегването на колективното начало при вземането на решения в ДПС, едноличното вземане на решения”.

Миналата седмиц временното ръководство на ДПС – Четин Казак, Рушен Риза и Мустафа Карадайъ са посетили Добрич. Те са се срещнали с актива на партията и са отговорили на въпросите за причините, довели до изключването на Местан от партията, разказа  д-р Ердинч Хаджиев. Той информира още, че в момента се провеждат събрания на местните партийни структури и тече подготовка за общинските и областната конференция на ДПС. На 4 януари Движението отбеляза 26 години от основаването си, а Областната партийна организация ще отпразнува годишнината в края на седмицата.