Добрич се включва в кампанията Да засадим дърво
Добрич се включва в кампанията Да засадим дърво / община Добрич

Добрич се включва в инициативата на вестник "24 часа" - "Да засадим дърво", подкрепена от Министерството на околната среда и Министерството на земеделието и храните, съобщават от пресслужбата на общината. Инициативата е по повод Деня на Земята и 21 години от създаването на вестника.

Събитието по засаждане на декоративни дървета се организира едновременно в 21 града. В Добрич точно в 11. 00 часа ще бъдат засадени сто иглолистни и широколистни дървета. Това ще стане в дворовете на десет училища, в зелените площи в кв."Югоизток" до блок 53 и в градски парк "Свети Георги". Кметът Детелина Николова и деца от Общински младежки център ще подмладят градската градина с нови 20 дървесни видове, сред които черен бор, червен дъб, бреза и явор.

Общо в страната 2100 нови фиданки ще допринесат за подобряване на околната среда и показателите на атмосферния въздуха. Инициативата се организира непосредствено преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото "Да мобилизираме планетата Земя". Вестник "24 часа" е подготвил подарък за участниците – всеки, който засади дърво тази пролет, може да се снима с него и да изпрати снимката в редакцията. Победителят ще бъде обявен на 1 юни.