Добрич с две покани за партньорство от Неапол
Добрич с две покани за партньорство от Неапол / netinfo

Община Добрич е получила две покани за участие в нови проекти с европейски партньори. Това стана ясно след представянето на кметството в среща в Неапол, посветена на междурегионалното сътрудничество, обмена на добри практики и насърчаване на бъдещи партньорства. В срещата взеха участие зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова и началникът на канцеларията на кмета Лиляна Събева. 

Италианският регион Кампания предлага партньорство в проект за логистика, европейски политики и местно развитие, който ще стартира на 1 април. Той ще се разработва заедно с общините в Неапол, Париж и Букурещ в рамките на 12 месеца. На следваща среща в Неапол пък Добрич ще получи покана за присъединяване към проект в сферата на транспорта.

Миналата седмица Добрич се представи в Технологичния център за иновации в Неапол с информация за Бизнес зона-Добрич. Заедно с участниците от Испания, Франция, Германия и Румъния бяха дискутирани европейски програми, които дават възможност за финансиране на бъдещи партньорства между регионите в Европа. Представени бяха добри практики в сферата на иновациите, бизнес инкубаторите, клъстерите, възможностите за подпомагане на малки и средни предприятия, както и много консултантски организации в тази сфера. Община Бон е споделила добър опит в сферата на отпадъците, а регион Кампания - в дейността на местното ВиК-дружество.