Добрич отбелязва Международния ден на ромите
Добрич отбелязва Международния ден на ромите / Дарик Добрич, архив

Добрич отбелязва Международния ден на ромите – 8 април с богата културна програма. Тържествените прояви започват с полагане на цветя пред паметника на Васил Левски от 11.00 часа. В 12.00 часа на площад „Свобода” ще се състои митинг – шествие.

От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” се открива Кръгла маса на тема „Ромската общност в Добрич – проблеми и решения”.

В 14.00 часа във фоайето на концертна зала „Добрич се открива изложбата „Най-добрият човек, когото познавам”.

Ромски медиатори и младежки работници организират среща с млади хора в квартал "Изгрев", ул. „Агликина поляна” от 15. 00 ч. На нея ще бъде представена кратка презентация за произхода на ромите и събитията, свързани с днешния празник. Срещата е част от дейностите по проект “Младежки център Добрич – Вашето утре”, финансиран по Програма “Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

От 16.00 часа в Органова зала ще бъде връчена Голямата награда за принос в културното развитие на ромската общност в Добрич, ще бъдат раздадени и наградите за рисунки и есета на тема”Най-добрият човек, когото познавам” и наградите за най-добър музикант, танцьор, певец и танцов състав. Свои изпълнения ще представят и съставите при Народно читалище „Романо дром”.