Добрич е домакин на заседание на съвета за развитие на Североизточния район
Добрич е домакин на заседание на съвета за развитие на Североизточния район / Дарик Добрич, архив

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район, в който влиза и Добричка област и на Регионалния координационен комитет към съвета ще се състои от 13 часа в х-л „България”. Заседанието ще се ръководи от областния управител на област Добрич Недко Марчев, който на ротационен принцип председателства съвета.

Ще бъде прието решение за по-нататъшни действия на Регионалния съвет за развитие, свързани с финансирането на Годишната индикативна програма за дейността на съвета за 2014 г., чрез осигуряване на средства към бюджетите на областните администрации в Североизточния район.

Ще бъдат представени резултатите от проект „Интегрирана система за прецизно и устойчиво управление на рисковете за земеделското производство, характерни за района на Добруджа”, изпълнен с участието на Добруджански земеделски институт в Генерал Тошево и Добруджански съюз на зърнопроизводителите.

Съветът ще изслуша и актуална информация за напредъка в разработването на Договора за партньорство на Република България с Европейския съюз и оперативните програми за периода 2014-2020 г., както и информация относно стартирането на третата процедура за присъждане на европейския Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.