Детелина Николова участва в заседание на УС на сдружението на общините
Детелина Николова участва в заседание на УС на сдружението на общините / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва в заседание на УС на  Националното сдружение на общините, което се провежда днес в Правец. Николова ще докладва пред членовете на Управителния съвет становище на Националното сдружение за промени в нормативни актове на българското законодателство.

Управителният съвет ще обсъди отчета за дейността си за 2012 г., както и програмата за дейността на НСОРБ за 2013 г. Кметовете ще разгледат още организационни въпроси за провеждане на Общото събрание на 28 февруари, проект на Споразумение за сътрудничество между НСОРБ, ЕнЕфект и Мрежата за енергийна ефективност и предложение за промени в Наредба 3 на Министерството на здравеопазването за здравните кабинети в детските градини и училищата.

Ще бъдат представени оценка на проведените обучения „Подготовка на общинските бюджети за 2013 г. и резултати от важни срещи на представители на Националното сдружение на общините. В края на заседанието е предвидена дискусия по подготвения проект на Сдружението на Закона за местното самоуправление.