Депутатът Валентин Николов: Няма да се присъединявам към други партии
Депутатът Валентин Николов: Няма да се присъединявам към други партии / Дарик Добрич - архив

Към настоящия момент нямам намерение да се присъединявам към други политически партии и оттеглянето ми от бъдещия политически проект на Димитър Стоянов и Капка Георгиева не е свързано с други политически намерения, заяви пред Дарик народният представител Валентин Николов. Той обаче не скри, че получава предложения и с него се водят разговори за политическо членство.

Николов, заедно с Огнян Тетимов и Димитър Карбов се разделиха с парламентарната група на „Атака” и станаха независими депутати. Тримата бяха сред членовете на Инициативния комитет за създаването на Национал демократичната партия на евродепутата Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева.

„Имахме желание да създадем една наистина демократична и модерна патриотична партия, но в хода на нашите разговори с Димитър Стоянов и майка му се появиха принципни различия. Върхът беше когато Капка Георгиева обяви първоначално, че няма да участва в ръководството на партията, а след това промени намеренията си” – разказа Николов.

На въпрос как ще коментира тезата, че напуска Инициативния комитет заради  неудовлетворяване на амбициите му за управленски постове, Николов обяви, че това са смешни твърдения и подчерта, че Димитър Стоянов и Капка Георгиева са настоявали тримата независими депутати да се кандидатират за заместник-председатели на НДП. „Истината е, че новата партия се очерта от семеен тип, затова решихме да се разделим преди да сме се събрали” – каза още народният представител.