/ Областна администрация Добрич
Да се криминализира управлението на моторни превозни средства без свидетелство за правоуправление. Такова предложение е направил по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението началникът на КАТ-Пътна полиция в ОД на МВР-Добрич комисар Жулиян Минев.

Обмислят нови регистрационни талони с чип за автомобилите

Според него, се отчита ръст на установените зад волана без свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Участниците в комисията са одобрили предложението, което ще бъде изпратено по надлежния ред.

Ще извадят ли регистрацията на автомобили от КАТ?

С визирания проект на мерки, предоставен в Областна администрация-Добрич
с писмо на Министъра на вътрешните работи, са били запознати всички участници в заседанието. В проекта са планирани дейности, които произтичат от Националната стратегия за подобряване безопасността на движението, от някои положителни европейски практики и от характерни особености, свързани с тежките ПТП на територията на нашата страна.
 
Ето какво чака шофьорите с промените в Закона за движение по пътищата

По решение на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В тази връзка за поредна година областният управител на Добрич организира панихида в знак на почит към жертвите на пътни инциденти от 10.30 часа, на 18 ноември в храм „Св. Троица“.

Да запалят свещ в памет на жертвите на катастрофи се поканват всички жители на Добрич и областта.