/ Thinkstock/Getty Images
Приключиха заключителните пледоарии по делото, водено срещу трима подсъдими за престъпление по служба - бившият областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, Пламен Ганев - бивш директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областната управа и Костадин Костадинов - бивш началник отдел „Създаване и поддържане на кадастър” в Службата по кадастър в Добрич.
 
В публично съдебно заседание днес от 11 часа, Окръжен съд - Добрич ще обяви присъдите.

Подсъдимите за неправомерни сделки с имоти в Тузлата не се признават за виновни

Продължава делото срещу бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев
 
Срещу тримата са повдигнати обвинения за престъпления по служба с цел облага.Бившият областен управител е подведен под отговорност за 6 сделки със земя, която е била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик.

Още един бивш губернатор на Добрич застава пред съда

Окръжна прокуратура твърди, че Хаджиев е превишил властта и правата си като е извършил действия от компетентността на лечебното заведение, от което са настъпили значителни вредни последици за болницата и случаят е особено тежък.

Според обвинението бившият областен управител е действал в съучастие с Пламен Ганев, който е съгласувал процедурата по изготвяне на договорите. Твърди се, че двамата, заедно с третия подсъдим по делото, са нарушили служебните си задължения и при продажбата на един имот в Добрич и един в Шабла.

От бившия областен управител се търси отговорност за още една сделка, при която е продаден държавен апартамент в Добрич. Според обвинителния акт деянията са извършени в периода от края на 2006 до началото на 2008 при условията на продължавано престъпление.
 
Тримата не се признават за виновни.