Блъснаха дете и възрастен мъж на пешеходни пътеки в Добрич
Блъснаха дете и възрастен мъж на пешеходни пътеки в Добрич / DarikNews.bg, архив

81-годишен мъж и дете на 6 години са били блъснати от автомобили в Добрич, съобщават от полицията. Двамата са ударени на пешеходни пътеки, няма опасност за живота им.

Възрастният мъж е пострадал вчера около 12.30 часа на пешеходна пътека до училище "Отец Паисий" в посока ул."Ген. Гурко". 51-годишният водач  на лек автомобил "Ланчиа У" не спазил задължението си да пропусне преминаващият пешеходец и го блъснал с предната лява част на колата. След инцидента водачът на автомобила веднага спрял и отвел пострадалия И.Е. в спешното отделение на добричката болница. Мъжът е с повърхностна рана на главата. След обстоен медицински преглед той е освободен за домашно лечение. На двамата участници в инцидента са взети кръвни проби.

Сходен инцидент е регистриран снощи, около  20.40 часа в Добрич. Лек автомобил "Фолксваген шаран", управляван от 41-годишен мъж е ударил 6-годишно момиче. Шофьорът е блъснал  детето със задната част на автомобила, докато извършвал маневра на заден ход. Мъжът веднага е откарал пострадалото дете в спешното отделение на болницата. Там момичето е прегледано, след което е настанено в отделението по неврохирургия. То е с леко комоцио и болки в кръста, без опасност за живота. Взетата с техническо средство алкохолна проба на водача е с отрицателен резултат, той е дал и кръвна проба с протокол за медицинско изследване.

На двамата шофьори са съставени актове за установяване на административно нарушение.