Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят
Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят / Дарик Добрич
Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят
85412
Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят
  • Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят

Близки на Тодор Димитров, който е обвинен в убийството на майка си Руска, отново протестираха пред полицията в Добрич. Те смятат, че 28-годишният мъж продължава да бъде подлаган на психически и физически тормоз. Той се намира в следствения арест, но според роднините, когато е воден за разпит е бит. Те твърдят, че има свидетели, които са го видели в кръв, избит му е един зъб, а разпитите се правят неправомерно, без знанието на адвоката му.

Една от лелите на Тодор е получила писмо от него при свиждане, в което младият мъж казва, че не може да докаже, че е невинен и е по-добре да сложи край на живота си. Това тревожи роднините. Тодор ще остане още в ареста, казват те, тъй като не са готови съдебно-медицинските експертизи, които се правят в София. Взети са три, чака се още една, обясниха близките, но досега не може да се установи причината за смъртта на Руска.

Близките на Тодор Димитров отново твърдят, че в полицията го тормозят
netinfo

От Прокуратурата заявиха след първия протест на роднините на 23 януари т.г., че нараняванията, установени по обвиняемия в ареста тогава са от гърчове при епилептичен припадък. Баща му Петко заяви пред медиите, че Тодор е невинен, няма психическо заболяване или епилепсия. Той смята, че жена му е починала сама, като може би е взела свръх доза лекарства, които е пиела редовно, тъй като е имала психично заболяване.

Зам.-директорът на ОД на МВР Добрич Костадин Харипов заяви, че Тодор не е тормозен и малтретиран. Водещият разследването и началник на отдела Калин Рачев обясни, че обвиняемият и свидетели са разпитвани, назначени са експертизи и ще бъдат назначавани още. Делото е под контрола на Окръжна прокуратура. В момента се прави проверка за тормоз срещу Тодор в полицията, за което обвинителите се самосезираха, след като младежът заяви това при първото заседание в съдебна зала. Образувана е преписка, която е изпратена по компетентност в отдел „Вътрешна сигурност" на полицията, обясни говорителят на прокуратурата Милена Любенова. Чака се от отдела да върнат резултат от проверката. Няма постъпили нови сигнали за тормоз над Тодор Димитров. От Прокуратурата уточниха също, че не е неправомерно обвиняемият да бъде разпитван в полицията по време на досъдебното производство, което се води в момента.

Тодор Димитров е обвинен в убийството на майка си Руска /на 53 години/. Тя бе открита в гаража на къщата си в Добрич на 9 януари от съпруга й Пенко Димитров, който слязъл в канала на гаража, за да вземе дърва за печката. Жената е била обявена за общодържавно издирване в края на април миналата година.

Чуйте в аудиото какво казва приятелка на Тодор Камелия.