Административен съд - Добрич
Административен съд - Добрич / Дарик Добрич
Ден на отворените врати се провежда в Административен съд – Добрич. По време на събитието ще се презентира стартът на Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2018 г. Ще бъде представена и първата лекция по програмата на тема „Що е административно правосъдие?” с лектор Красимира Иванова – председател на Административен съд – Добрич.

През новата учебна година три училища от Добрич ще бъдат партньори на Административния съд по Образователната програма – СУ „Св.Климент Охридски”, СУ „Любен Каравелов” и Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев”.

За четвърта поредна година Административен съд – Добрич си партнира с ученици и техните преподаватели по Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Инициативата се осъществява по идея на Висшия съдебен съвет и е съгласувана с Министерството на образованието и науката.