32 крайно нуждаещи се влизат в луксозни домове
32 крайно нуждаещи се влизат в луксозни домове / netinfo
32-ма добричлии от общинския списък за крайно нуждаещи се ще получат обновени апартаменти в бивше общежитие, съобщи шефът на „Жилфонд инвест” ЕООД в Добрич Илия Михайлов. До дни семействата ще могат да се нанесат във вход „А” на изцяло ремонтирания жилищен блок на ул. Калиакра” №54.

Повече от година продължиха монтажните дейности и санирането на обекта. В префасонирането на общежитието са вложени над 580 хиляди лева. Средствата са от банков заем и по проект, защитен от дружеството.

Предварителните разчети бяха за по-малка сума, но предишните наематели на сградата ни оставиха щети в размер на около 100 000 лева, обясни Михайлов. Старите жилища били буквално порутени до зидарията.

Сега новодомците ще влязат в почти луксозни двустайни апартаменти с PVC-дограма, фаянс и теракот. Направена е външна топлоизолация на сградата с вносни материали, изцяло са подменени ВиК- и ел.инсталациите. Сложени са нови бойлери и санитарни аксесоари.

Настанените в жилищата ще плащат наем от 1.10 лева за квадратен метър. На последната сесия на Общинския съвет размерът на наемите бе повишен с 40% в съответствие с подобренията на жилищния блок.

Хората обаче ще спестят пари от разходите си за отопление, защото сградата е санирана отлично, каза Михайлов.