Сесия на Общинския съвет на Добрич
Сесия на Общинския съвет на Добрич / Дарик Добрич
Поредното си редовно заседание ще проведе Общинският съвет на Добрич. Сесията започва в 9 часа, а дневният ред включва 30 точки.

Общинските съветници ще обсъдят и приемат Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти на територията на Добрич. Ще бъдат разгледани предложения за актуализация на Програмата за капиталови разходи и за актуализация на бюджета на общината за 2017 година.

Съветниците ще решат дали да се вземе кредит от 85 хиляди лева за закупуване на три микробуса за обезпечаване на дейността на общината при предоставяне на социални услуги.  Колите са предназначени за Домашния социален патронаж и ще бъдат закупени на лизинг за 36 месеца.

На сесията ще бъде обсъдено предложение за допълване на списъка за продажба на общински апартаменти с 20 жилища. Ще бъде разгледана и докладна записка за преместване на скулптурната фигура на Дора Габе от двора на бившето СОУ „Дора Габе” в двора на Детска градина № 18 „Дора Габе”.

Съветниците ще приемат Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците 2017 – 2019 г. и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Добрич (2017 – 2018 г.).