Земята под  ТВ Скат  ще бъде продадена на Валери Симеонов
Земята под ТВ Скат ще бъде продадена на Валери Симеонов / netinfo

Община Бургас да продаде своята идеална част от собствеността си върху терена под ТВ Скат на собственика на медията Валери Симеонов, който е и председател на Общинския съвет. Това решиха съветниците на сесията днес . Докладната записка бе от кмета Димитър Николов в отговор на молба от Валери Симеонов за покупката на парцела в комплекс "Зорница". Става дума за 555 квадратни метра от общо 875 квадрата върху които е построена сградата на телевизията. Гласуването мина след оспорвани дебати за целесъобразността на сделката. По време на дискусиите в залата не присъства Валери Симеонов като заитересовано лице, като в гласуването не участваха и други двама съветници от Атака -служители на Симеонов, Стоян Иванов и Валентин Касабов.

Сумата  за продажбата на терена е 850 815 лева. В подкрепа на докладната зам.-кмета по строителство Костадин Марков поясни че, това е правилния подход при продажбата на терена и цената на квадратен метър е достатъчно висока. За сравнение бяха посочени цифри на квадрат площ в комплексите значително по-ниски от визираната в сделката. От съветниците на ГЕРБ единствено д-р Антнонио Душепеев гласува против, а Евгения Попеску се въздържа. БСП и Коалиция Център 5 гласуваха против. Коалиция “Ваклин Стойновски за Бургас” също подкрепи докладната с изключение на самия Стойновски.

”Сделката не е незаконосъбразна, никой друг не може да купи този имот, но при пазарни условия можеше да се вдигне цената му ”- коментира Ваклин Стойновски личната си позиция против прекратяването на съсобствеността между общината и ТВ Скат.

Чуйте още: