Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа шофьорът, причинил смъртта на двамата пешеходци в Бургас вчера.

Той е обвинен за това, че по непредпазливост е допуснал пътнотранспортно произшествие, което е довело до смъртта на мъж и жена.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е нарушил правила за движение по пътищата, допускайки пътнотранспортно произшествие, блъскайки намиращите се на пътното платно мъж и жена, което е довело и до тяхната смърт.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за постоянен арест на шофьора.

Тежък инцидент в Бургас: Двама пешеходци загинаха, затиснати между бус и тир (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано бе съобщено, че трагичният инцидент в Бургас, при който двама пешеходци бяха затиснати между два камиона, е възникнал поради паркирани неправилно ТИР-ове на тротоара на ул. Крайезерна. Това е принудило пешеходците да се движат по пътното платно.

Загиналите са семейство от кв. Долно Езерово – жена на 53 години и съпругът й на 47 години, които са отивали на работа в Свободната безмитна зона. С тях е бил и техен колега, който е пострадал леко.

Нови разкрития за трагичния инцидент, при който загинаха двама пешеходци в Бургас

„Микробусът, който е заобикалял паркирали автомобили не е оставил достатъчно странично разстояние и блъска пешеходците, които са се движили успоредно на оста на пътя  Произшествието е настъпило на платно за движение на автомобили. Има обособено място като тротоар, който е бил зает от паркираните автомобили, които са санкционирани. ТИР-овете там спират неправилно“, заяви ст. инспектор Константин Вангелов, зам. началник на сектор „Пътна полиция“ в Бургас.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня