/ ThinkStock/Getty Images
Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд 60-годишната Валентина Гинева, която държала мъжа си под ключ в продължение на месеци. Съпругът Димитър Меразчиев бил на легло, заключен в една от стаите на семейното жилище в комплекс "Лазур". 

Валентина е подсъдима за предумишленото убийство на съпруга си, който издъхнал в началото на август 2014 година. Според държавното обвинение тя системно отказвала да му дава храна, вода и жизненоважните за него лекарства. Оглед на стаята показал, че дори прозорците били заковани. Самата Гинева твърди, че съпругът й е починал от естествена смърт.

След кончината на мъжа жената изхвърлила тялото му, увито в стар килим, в контейнер. Освен това, за да набави за себе си имотна облага, като пълномощник на вече починалия си съпруг заблудила служителите на Националния осигурителен институт, че той е все още жив. Така получавала неговата пенсия в продължение на две години. Останките на Димитър – кости и череп, бяха намерени от чистачи в началото на 2015 година.

До разкриване на престъплението се стигна след подаден анонимен сигнал до полицията в края на 2016 година. Жена описала как Валентина се хвали на своя приятелка, че все още получава парите на починалия си съпруг. Бившата учителка ще се изправи пред съда на 20 февруари тази година.