Закопчаха дилър на супердрога
Закопчаха дилър на супердрога / netinfo
Търговец на хероин с изключително високо качество арестува Бургаската полиция. Задържан е и полицай, свързан с неговата дейност по разпространение на дрога в Бургас.

Арестуваният е Златан Ненов Пенчев, роден през 1064 година, от Бургас, криминално проявен. Той е наблюдаван от месец май със Специални разузнавателни средства. Установено е, че веднъж седмично се зарежда с хероин от град от Източна България, който полицията отказа да назове.

При задържането на Златан Пенчев са открити 100 грама хероин. Въпреки малкото количество, лабораторният анализ е показал чистота на веществото над 50 %, която е достатъчна от тези 100 грама да бъдат приготвени за пазара над 5000 дози. Това съобщи директорът на ОДП – Бургас комисар Павлин Димитров.

Според него, печалбата от тези 5000 дози е над 50000 лева. За сравнение, при разбиването на нарколабораторията, свързана с Димитър Желязков – Очите, откритата дрога беше с концентрация между 7 и 15 %.

С разпространението на хероин от Златан Пенчев е бил свързан и полицаят от ОДП – Бургас Енчо Петров Кръстев. При ареста му, у него са открити 20 грама синтетични наркотици. Други две дози синтетика са открити в дома му.

Полицай Кръстев е роден през 1977 година, започнал е работа като транспортен, от 2004 година работи в служба “Сигнално охранителна техника”. Назначена му е служебна проверка, директорът на Бургаската полиция комисар Димитров ще поиска от Министъра на Вътрешните работи полицай Енчо Кръстев да бъде уволнен.

Златан Пенчев е задържан за 72 часа.