/ Веселин Максимов
Бой по медиите
95923
Бой по медиите
  • Бой по медиите
Ликуй народе, пейте фанфари! Нова радост по таз робска земя! Като знам колко люде у нас са дълбоко убедени, че за целия батак, в който живеем са най-виновни медиите, си представям в какъв бурен възторг са изпаднали, след като две медии вече са осъдени за това, че дълбоко засегнали чувствата на широко известен на полицията и с над десет криминални регистрации мъжага.

Станал прочут първо с побоища по дискотеки, механи и стъгди, а после с високопатриотична имитация на граждански арести на нелегални имигранти по границата с Турция.

Ако не знаете случая, ето с две думи – след като се превърна в национална патриотична икона, същият изведнъж се сети, че е силно обиден на публикации отпреди няколко години, в които е споменат само с инициали, но за сметка на това той и негови авери са наречени „биячи“.

Защото са били регистрирани като такива. Сякаш, ако счупиш някой нос или избиеш два-три зъба някому, трябва да бъдеш наречен „поет“, „художник“ или някакъв подобен творец. Същият се ожали в съда, че заради тези публикации в медиите бил дълготрайно безработен, разстроен и депресиран.

Знаете ли как изглежда дълготрайно безработен, разстроен и депресиран? Тежи докъм 70 килограма, носи старо балтонче и търси да хване някоя, макар и почасова работа, за да си купи хляб и парче салам и се нахрани.

За разлика от въпросния с телосложение на тежкоатлет и мускули, опаковани в маркови дрехи, струващи трицифрени суми. И скъп телефон, с който предава онлайн справедливия процес срещу наглите медии, позволили си да очернят иначе светлата му, градивна и общественозначима личност. Чудите се как е възможно нещо подобно и къде е съдебната полиция ли?

В залата на съдията от началото на това повествование очевидно няма проблеми за такива изпълнения. И публикациите им в социалните мрежи, предизвикващи коленопреклонна обич от неговите последователи, убедени, че той е герой (те издигнаха точно такива лозунги преди време).

Техните реакции показват кристално ясно нагласите на голяма част от ползвателите на новини у нас – най-сетне си го получиха наглите медии, тяхната мамица! Отсега нататък всеки криминален тип, който реши, че е засегнато доброто му име, ще осъжда без проблем когото си иска.

Та, ликуй народе! Пейте фанфари! Съдът реши дълговечния проблем на постсоциалистическа България. Бой по медиите и тържество на добрия тон!

Амин!