/ Веселин Максимов
ВМРО за помощта от 1000 лева
101899
ВМРО за помощта от 1000 лева
  • ВМРО за помощта от 1000 лева
ВМРО-Бургас предлага правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за дете, но само на родители, които имат минимум средно образование.

Това е в отговор на предложението на местната организация на БСП всички семейства с новородено да бъдат премирани с 1000 лева и кашон с необходими принадлежности за бебето.

„Ако всички поголовно получават такива пари, това ще бъде не насърчаване на раждаемостта, а чисто и просто купуване на цигански гласове“, обявиха войводите и подчертаха, че „целта не е да се раждат деца, които да се превръщат в бъдещи маргинали“ и призоваха за „отговорно и образовано родителство“.

Веселин Максимов

Според техния проект за правилник, помощта за бебе за родители, завършили средно образование трябва да бъде 700 лева. Ако то проплаче в семейство на висшисти, сумата трябва да е 1000 лева, а ако това стане в къщата на баща и майка с по-високи научни титли, парите, които трябва да бъдат изплатени ще са 1250 лева.

За всяко следващо дете парите ще се повишават, уточниха от ВМРО. Техните изчисления са показали, че това ще струва на общинския бюджет около 1 000 000 лева на година.

Чуйте подробности в звуковия файл от Георги Дракалиев, Тодор Тодоров и Николай Стоянов: