Високи скорости този уикенд в Бургас
Високи скорости този уикенд в Бургас / пресцентър Община Бургас

VI-тият последен кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут ще се проведе този уикенд в Бургас. Всяка година съревнованието традиционно събира около 20 000 зрители.

40 пилота до момента са се записали за участие в надпреварата, 6-има от които са бургаски състезатели. За място на трасето отново е избран път І-9 - Варна - Бургас - Малко Търново /бул. „Тодор Александров" - Бургас/. Дължината на трасето е 2 110 м. с 2 леви и 4 десни завоя. Броят на обиколките, които състезателите трябва да направят е 15. Три са групите, които ще вземат участие, според кубиците на автомобилите - група „Super", група „RS", група „Max".

Квалификациите ще се проведат в събота от 12.00 до 16.00 часа. Същинското състезание за „Писта Бургас 2011" ще се състои в неделя от 11.00 до 15.30 часа. За 10.45 часа е насрочено официалното откриване на автомобилната надпревара. Стартът ще бъде даден в 11.00 часа под надлез „Владимир Павлов", от страната на Пристанище Бургас. Около 15.00 часа ще бъдат оповестени предварителните резултати, а окончателните резултати и награждаването на победителите ще бъде в 15.30 часа.

Три са безопасните зони, от които зрителите могат да наблюдават необезпокоявано състезанието - върху надлез „Владимир Павлов", до бензиностанция „Лук Ойл" /бившата „Порт Ойл"/ и при кръстовището на ул. „Спортна" и бул. „Тодор Александров".

За нуждите на турнира ще бъде затворени за движение надлез „Владимир Павлов" и ул. „Крайезерна", съответно на 15 октомври от 11.00 до 16.00 часа и на 16 октомври от 10.00 до 15.00 часа. Колите от градския транспорт ще се движат без промяна.

Алтернативните маршрути, които гражданите могат да ползват през този период са от пл. Трапезица - ул. „Одрин" - бул. „Сан Стефано" - бул. „Мария Луиза" - ул. „Индустриална" - ул. „Спортна" - бул. „Тодор Александров" или бул. „Иван Вазов" - ул. „Индустриална" - ул. „Спортна" - бул. „Тодор Александров".

Организатори на състезанието са Община Бургас, Българска федерация по автомобилен спорт /БФАС/, Съюз на българските автомобилисти - Бургас и АСК „Вромос Жакен".