/ Архив
Районният съд в Бургас ще се произнесе днес за ареста на 30-годишният Ерхан Арамисов от Пловдив, който обра 30 000 лева - социални помощи и наследство от родители-покойници, а след това и заряза на пътя глухоняма жена. Потърпевшата е на 25-годишна възраст, живее в "Меден рудик". Припомняме, че Арамисов успял да оплете момичето в мрежите си след авантюра във фейсбук.

Прокуратурата: 72-часа арест за Ромео от Фейсбук, който обра глухоняма и я заряза на пътя

„В обясненията си първоначално обвиняемият е заявил, че с пострадалата са се запознали в началото на годината в една от социалните мрежи. Осъществили са контакт посредством уебкамера.

Впоследствие той, заедно със съпругата и децата си- момиче на шест и момче - на пет годишна възрласт,  гостували на пострадалата в нейното жилище. Това каза в интервю за „Здравей, България” Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. На 6 номври т.г. Ерхан и глухонямото момиче, заедно с децата му, потеглили за Турция. В Крушевец обаче неочаквано,

Полицията арестува тарикат, завлякъл глухоняма жена с 30 000 лева

Арамисов зарязал момичето и отпрашил с колата си. Ето какво разказва свидетелка пред телевизионните камери: „Момичето слезе от една кола, за да си купи цигари. Мъжът в автомобила уж я чакаше. Когато момичето излезе, колата я нямаше. Тя изпадна в истерия. Дадохме й лист, за да ни напише какво се е случило. Той я е излъгал, че се е развел и иска да живее с нея.

После се свързахме с нейна приятелка, която сподели, че този мъж й е бил съмнителен, но измамената не повярвала”, разказа пред Нова телевизия собственичка на магазин в созополското село Крушевец Магдалена Войнова.
 
Ерхан Арамисов твърди, че е изоставил глухонямото момиче в Крушевец, защото не е искало децата му да пътуват с неговата кола и да полага грижи за тях. Той също е глухоням.

„Обвинението, което е повдигнато срещу него, не е за измама, а за кражба. Предвиденото наказание за деянията му е до 8 години затвор. Най-вероятно обвинението ще бъде изменено в по-тежка квалификация“, подчерта Окръжният прокурор.